DERATIZARE BACAU
Daunatorii de tip rozatoare: soarecii si sobolanii
Provenind din familia rozatoarelor, soarecii si sobolani sunt cele mai raspandite specii si sunt cunoscuti la nivel mondial ca paraziti, intrucat sunt purtatori de agenti parazitari pe care ii raspandesc in randul oamenilor infestand astfel hrana si apa, contaminandu-le cu urina sau excremente. De cele mai multe ori acesti paraziti se ascund in conducte, canalizari sau ghene, unde acolo unde pot gasi hrana si ascunzatori.
Pentru intelegerea gravitatii situatiei este important de mentionat faptul ca rata de inmultire a rozatoarelor este una foarte mare, iar printre bolile la care suntem expusi se numara acelea cu risc inalt, asa cum este tuberculoza, gastroenterita, trichineloza sau febra aftoasa.
OBTINE O ESTIMARE DE PRET – SUNA ACUM! 021.9992
Specia cu care ne confruntam de cele mai multe ori este soarecele de casa, acesta fiind gasit in cele mai multe gospodarii infestate si poate fi recunoscut cu usurinta avant botul ascutit, urechile mari si rotunde, de culoare gri sau maro. Acest tip de sobolan se catara cu usurinta in podurile caselor, isi marcheaza teritoriul cu urina ori excremente si are nevoie de un spatiu foarte mic pentru a se ascunde. Soarecele de casa este o specie omnivora, consumand orice aliment, infestand astfel hrana oamenilor si avand nevoie sa roada in mod continuu materiale de la lemn la plastic sau cabluri, aducand astfel si pagube materiale.
Deratizarea ajuta la eliminarea definitiva a soarecilor si a sobolanilor prin otravirea acestora sau plasarea de capcane, iar scopul deratizarilor repetate fiind oprirea dezvoltarii de colonii de rozatoare si eliminarea definitiva a factorului perturbator.
Deratizarea de combatere vs deratizarea de preventie
Diferenta dintre cele doua tipuri de deratizare este una care tine de scopul acesteia. Mai exact, deratizarea de combatere are ca scop distrugerea focarului, iar deratizare de preventie are ca scop prevenirea aparitia rozatoarelor si a focarelor.
- deratizarea de preventie se ocupa cu eliminarea surselor de hrana si acoperirea tuturor posibilelor ascunzatori, aceasta este realizata de DDD Nord in scopul evitarii infectarii unitatii, chiar si prin montarea unor capcane mecanice.
- deratizarea de combatere este efectuata atunci cand unitatea este infestata si prezenta rozatoarelor este deja vizibila. Acesta este un proces recurent si obligatoriu pentru persoanele juridice.
Procesul prin care se realizeaza deratizarea
Pentru a asigura o acuratete cat mai buna a interventiei de deratizare este necesara, in primul rand, evaluarea unitatii, apoi efectuarea deratizarii exterioare pentru a inlatura posibilitatea patrunderii rozatoarelor in unitate. Apoi, deratizarea interioara este aplicata pentru a inlatura definitiv prezenta rozatoarelor.
Deratizarea poate fi efectuata atat prin procese chimice, prin solutii toxice, sau prin capcanele mecanice. Recomandarea este deratizarea cu solutii sau tratamente otravitoare intrucat poate atinge zone mai mari si poate elimina intreaga populatie de rozatoare.
De asemenea, un alt aspect deosebit de important este ca interventia sa fie facuta corect si cu echipamentele profesionale, doar dupa evaluarea corecta si atenta a unitatii. La fel de important este ca interventia de deratizare sa fie facuta cat de repede este posibil, imediat dupa observarea aparitiei primelor rozatoarelor.
Evaluarea unitatii este esentiala in reusita interventiei si este necesar ca aceasta sa fie efectuata din timp pentru a reduce riscul transmiterii bolilor catre om pe cai directe sau indirecte dupa cum urmeaza:
- pe cale directa, prin rani deschise care intra in contact cu saliva, urina, excrementele rozatoarelor sau consumul de apa sau alimente contaminate.
- pe cale indirecta, prin acarieni, capuse sau purici ce pot transmite infectiile la om.